© 2018 tobias rothe

Kunst-Kijk-Lessen 2.0

Kunst-Kijk-Lessen 2.0 door Tobias Rothe

 

Geheime boodschappen 'ontraadselen’?

De Kunst-Kijk-Lessen van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer in het Oude Raadhuis zijn al geruime tijd een zeer gewaardeerd onderdeel van het cultuureducatie programma van de basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart. De KCA heeft de gerenommeerde beeldend kunstenaar Tobias Rothe verzocht de lessen te gaan verzorgen. Hij heeft daarvoor de lessen in een compleet nieuw jasje gestoken, wat heeft geresulteerd in een helder programma van 10 lessen. De Kunst-Kijk-Lessen zijn bedoeld voor de bovenbouw van basisscholen. De lessen kunnen los van elkaar geboekt worden, maar de scholen kunnen ook kiezen voor een integraal programma dat volledig aansluit bij de kerndoelen rond kunstzinnige oriëntatie van SLO, het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling.

Kinderen maken kennis met kunstzinnige en culturele aspecten in hun leefwereld en leren te verwoorden wat ze zien en voelen. Tobias Rothe: “Schilderijen en beeldhouwwerken zijn soms net verhalen met geheime boodschappen en betekenissen. Ik help kinderen die geheime boodschappen te 'ontraadselen’. Door samen naar kunstwerken te kijken en erover te praten, leren kinderen onder woorden te brengen wat ze zien en ervaren. En het spannende is: niet iedereen ziet of ervaart hetzelfde.” Kinderen onderzoeken de beeldende mogelijkheden van diverse materialen, zoals kleur, vorm, ruimte, textuur en compositie en gaan hiermee zelf aan de slag door zelf tekeningen en ruimtelijke werkstukken te maken.

De lessen kunnen plaatsvinden op school, in het Oude Raadhuis rond een expositie van KCA, in de Kunstkas, het atelier van Tobias Rothe in Aalsmeer of bij een kunstwerk in het park om de hoek.

 

Voor een uitgebreide prospectus over de lessen en om Kunst-Kijk-Lessen te boeken kunt u contact opnemen met Tobias Rothe.

 

Contactgegevens:

Telefoon: 06-53448395

E-mail: tobias@kunstencultuuraalsmeer.nl

Website: www.kunstkas.org